Jono sent me a fascinating article in the NY Times about the new zero-carbon office building at the National Renewable Energy Lab, in Golden, Colorado. We visited NREL with the kids back in November, as it has a small, but fascinating visitors centre (but we didn’t get to see the new building, unfortunately).

The part in the article that got Jono’s attention is the 65-watt budget allocated to each workspace, including lighting and computing. Meeting that is certainly possible, but requires some careful choices about which computers to use, and how they are configured. Which then creates interesting new dependencies between the computers we use and the buildings in which we work. I’d love to see more details from NREL about how they handled the social dynamics involved in these design decisions.

Join the discussion: